Nieuws

12
apr

Examinatorendag

Afgelopen zaterdag was wederom een geslaagde dag voor staatsexaminatoren. Na een inleidend praatje en een mooie lezing werd er overgegaan tot een tweetal workshops. Dhr. Hamdad had een aantal stellingen voorbereid en vragen opgesteld ter beoordeling. Al emt al een geslaagde dag, die al doet uitzien naar de staatsexamens. 

3
apr

Mark Mieras

Tijdens de studiedag van het Willem van Oranjecollege, een geweldige presentatie bijgewoond van Mark Mieras. Hij is wetenschapsjournalist en aan de hand van eden aantal kleine experimenten neemt hij je mee hoe les te geven aan pubers. Hij is autier van diverse boeken waaronder Ben ik dat en Liefde. Een heuse aanrader, lekker interactief en volop weetjes waar je in de praktijk de docent zijn/haar voordeel mee kan doen

3
apr

Workshop motivatie

Afgelopen donderdag, 31 maart, heb ik een presentatie gehouden rondom motivatie. De docenten van het Willem van Oranje college te Wijk en Aalburg werden aangenaam verrast, nadat de theorie van Ryan en Dacy werden vervolgd door voorbeelden van het CoRT programma, creativiteit en een duidelijke en heldere link naar de Erasmus+ projecten Pass2work en Play Equal. Die laatste kent zijn afsluiting in Den Bosch op 3 mei.

20
jan

Workshop motivatie

31 maart is er een studiedag op het Willem van Oranjecollege te Wijk en Aalburg. Daar zal ik die dag een workshop geven met als thema Motivatie. Ik zal een link leggen met de twee internationale projecten die ik heb mogen doen en wel Pass2Work en Play Equal. En natuurlijk het accent op de nodige onderwijsvernieuwingen, die maar niet van de grond lijken te komen. 

3
dec

Maatschappijleer opnieuw

Nadat vorig jaar het vak Maatschappijleer niet meer werd gegeven i.v.m. pensionering, heb ik sinds deze week de draad maar weer opgepakt. Ook in Wijk en Aalburg is het tekort aan docenten goed merkbaar. Daarom 2 uur overgenomen van een docent die al helemaal overvol zat. Dus na Wiskunde nu ook Maatschappijleer, zowaar een mooie uitdaging.

3
dec

Klankbord staatsexamens

Afgelopen maandag een mooie Teams bijeenkomst met de klankbordgroep staatsexamens CVTE. Deze groep examinatoren komt regelmatig bijeen om de staatsexamens te evalueren. De vragen die getracht worden te beantwoorden houden zich bezig met diverse thema’s zoals vakinformatie, afstemming vakgroepen en werving nieuw examinatoren.

21
nov

Keynote Graz Oostenrijk

Deze week nog contact gehad met Graz. Play Equal, Erasmus+ project nadert zijn einde. Wellicht een geschikt moment om de keynote in Graz (Oostenrijk) nog eens te herhalen voor alle deelnemers aan het project.

17
nov

Invallen op VMBO

Nog maar net met pensioen en toch weer met plezier aan het werk. Sinds kort ben ik werkzaam op het Willem van Oranje college in Wijk en Aalburg. Met een 3e jaars Kaderklas VMBO wiskunde geven is weer een heerlijk gevoel. 

31
mrt

OMO MR dag groot succes

Traditiegetrouw organiseert de GMR van OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) zijn congres in Hapert. Talloze workshops en interessante sprekers zijn momenten waar van genoten kan worden. Bovendien geeft het een aardige inkijk in wat onderwijs zo allemaal bezigt. Een mooie afsluiter was professor dr. Paul Kirschner die met veel humor wist te vertellen over allerlei gangbare opvattingen binnen het onderwijs die absoluut niet waar zijn. Hij is ook de auteur van verschillende publicaties zoals oingens zijn beter dan meisjes. Mocht u in de gelegenheid zijn een lezing van Kirschner bij te wonen, absoluut een aanrader!

31
mrt

Staat van het Onderwijs

10 april presenteert men het rapport Staat van het Onderwijs 2018. Dat betekent dat men dan toelicht hoe het onderwijs er op dit moment voor staat, waar de aandachtspunten liggen. Zodra het rapport beschikbaar is, zult u hier een link aantreffen